Vanliga frågor

Vilka krav har siterna för att få ett lån beviljat?

Det varierar. Ofta har de en åldersgräns – 18 eller 20 år och att du ska vara folkbokförd i Sverige. Rena SMS-lån kräver ofta att du har ett registrerat mobilnummer. Kravet på betalningsanmärkning varierar mellan olika leverantörer.

Hur gör man för att låna?

Utgå från startisdan där vi jämför de olika leverantörerna. Följ länkarna till respektive sida, läs villkoren, fyll i ansökan och skicka in.

När kan jag ansöka om lån?

Du kan ansöka om lån dygnet runt. Ofta behandlas din ansökan så snart kontoren öppnar.

Hur mycket kan jag låna?

Det varierar. Vi jämför långivare som erbjuder lån på mellan 500 och 50 000 kronor. Det kan också vara olika villkor om du är en ny eller återkommande kund.

När ska jag betala tillbaka lånet?

Det varierar. Det vanliga för SMS-lån är 30 dagar efter att pengarna har betalats till ditt bankkonto.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Det finns både autogiro och faktureringslösningar. Kika på de olika avtalen och välj det som passar dig bäst.

Jag uppfyller kraven. Varför blir min ansökan avslagen?

Enligt de kreditmodeller som används kontrolleras kreditvärdigheten grundligt. Detta resulterar ibland i ett avslag, även om du uppfyller grundkraven, när alla faktorer i din kreditprofil räknas in.

Kan jag förlänga utlåningslängden på lånet?

Nej.

Vad händer om jag inte återbetalar lånet i tid?

Det varierar. Oftast får du en påminnelse. Betalar du inte efter påminnelsen går ärendet vidare till inkasso och därefter kronofogden. Det är här det börjar bli riktigt dyrt så försök undvika detta i möjligaste mån!

Vilka är SMS-kredit?

SMS-kredit är ingen långivare utan en site som jämför olika långivares villkor. Kontakta oss på info@sms-kredit.nu om du har några frågor.